Câți bani au la dispoziție apicultorii prin Programul Național Apicol

bani-in-apicultura

Persoanele care se ocupă de creşterea albinelor au la dispoziţiei de 32,5 mil. lei (7,2 mil. euro) anul acesta pentru îmbunătăţirea producţiei apicole şi facilitarea comercializării produselor apicole, cât reprezintă valoarea totală a plafonul alocat în 2017 prin Programului Naţional Apicol, potrivit informaţiilor transmise de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Apicutorii pot accesa bani europeni pentru combaterea agresorilor şi a bolilor specifice stupilor sau pentru achiziţia de medicamente, colectoare de polen, colectoare de propolis, uscător de polen, încălzitor miere, cutii, maturator, centrifugă şi topitor de ceară cu abur din inox, potrivit sursei citate.

Valoarea totală sprijinului financiar alocat prin Programului Naţional Apicol pentru perioada 2017-2019 este de 97,6 mil. lei, din care suma de 48,8 mil. lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Persoanele care doresc să acceseze sprijin financiar prin Programului Naţional Apicol trebuie să depună cererile de plată  la Centrele judeţene şi la Centrul Municipiului Bucureşti APIA ână la data de 15 august 2017.

Informaţiile necesare accesării Programului Naţional Apicol 2017 sunt disponibile pe site-ul APIA la adresa: http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/programul-national-apicol