Prima fermă de legume controlată prin roboți

salata

O companie japoneză se pregătește să deschidă prima fermă de controlată prin roboți din lume. Instalația este proiectată să producă 11 milioane de bucăți salată în fiecare an și se așteaptă să livreze prima sa recoltă în toamna anului 2017. SPREAD declară că noul lor model de afaceri va reduce costurile forței de muncă cu 50%. Compania susține că durabilitatea se află în centrul a ceea ce fac și că noua fabrică de legume de 47.300 de metri pătrați din Kansai Science City va reduce, de asemenea, costurile de construcție cu 25%, iar cererea de energie cu 30%.

Deoarece va fi aproape complet automatizată, SPREAD spune că noua unitate va putea produce nouă mii de bucăți de salată în fiecare zi decât în prezent – cu economii semnificative pentru creșterea profitabilității. SPREAD spune pe site-ul lor că se confruntă cu provocarea de a produce legume cultivate local oriunde în lume prin crearea unui sistem ieftin și ecologic care să permită extinderea globală. Tăierea forței de muncă pe jumătate este o parte esențială a noii ecuații.

„Plantarea semințelor va fi făcută în continuare de oameni, dar restul procesului, inclusiv recoltarea, se va face [de roboți industriali]”, a declarat Koji Morisada, oficialul companiei, pentru AFP.

Pe site-ul lor, SPREAD spune că trei factori trebuie să fie îndepliniți pentru a aborda agricultura durabilă: „Capacitatea de a produce în mod constant alimente în condiții de siguranță într-un mod stabil → Sustainability Social; Abilitatea de a asigura profituri stabile ca o afacere → Sustenabilitatea economică; Conservarea resurselor globale și a mediului → Durabilitatea mediului. ”