Dorking – Rasa specializată în producția de carne

gaina dorking

A fost formată în Anglia, prin selecţia păsărilor comune aduse din Franţa (Picardia), cunoscute încă din antichitate sub numele de găini cu cinci degete. Caracterele rasei de bună producătoare de carne au fost imprimate si dezvoltate prin selecţie și alimentaţie raţională.

5 varietăți de culoare

Rasa Dorking are cinci varietăţi de culoare. Cele mai răspândite sunt varietatea argintie și varietate albă, admise în standard în anul 1874.

Greutatea medie la cocoşi este de 4—5 kg si 3—4 kg la găini. Găina produce in medie anual 120—130 ouă, de 60 g, puicile încep ouatul la opt luni.

cocos dorking

Cum recunoaștem această rasă

Capul este dezvoltat ciocul, puternic, creastă mare, simplă, dinţată, la găini aceasta este aplecată într-o parte, gâtul este scurt, gros si puternic. Trunchiul este larg, adânc si foarte lung, spinarea dreapta, lunga si larga. Pieptul bine conformat, abdomen voluminos si plin, coada dezvoltată. Picioarele scurte, cu cinci degete, ciocul de culoarea cornului sau alb, fluierele si pielea de culoare alba.

gaina dorking

Este o rasa greu adaptabila la regiunile aride si sensibila la modificările de alimentaţie. A contribuit la formarea altor rase mixte și chiar la formarea unor rase grele.

În perspective poate fi utilizată la formarea de rase noi și în ameliorarea raselor comune.

gaina dorking

Poate te interesează și: Rasele de găini specializate în producția de carne

Poate te interesează și: Cele mai des întâlnite defecte la ouă. Cauze și cum le putem combate