Programul Rabla pentru Tractoare s-a aprobat!

0

Fermierii au un motiv de bucurie: Programul Rabla pentru Tractoare a fost oficial aprobat, deschizând drumul către modernizarea utilajelor agricole în România. Cu o finanțare consistentă de 500 de milioane de lei, echivalentul a peste 100 de milioane de euro, acest program aduce în prim-plan sprijinul financiar pentru achiziționarea de utilaje agricole noi, întâmpinând așteptările fermierilor cu privire la înnoirea echipamentelor.

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, datată miercuri, 28 februarie, a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al Administrației Fondului pentru Mediu. Printre programele care se bucură de finanțare se remarcă și “Rabla pentru Tractoare“, o inițiativă menită să faciliteze înlocuirea utilajelor vechi cu modele noi și eficiente, beneficiind de o alocare considerabilă de 500 de milioane de lei.

Alocarea de 500 de milioane de lei pentru Programul Rabla pentru Tractoare din 2024 este un semn clar al angajamentului pentru modernizarea sectorului agricol. Scopul acestui program este de a sprijini producătorii agricoli în demersul lor de achiziționare a tractoarelor și mașinilor agricole autopropulsate noi, inclusiv a accesoriilor aferente, promovând în același timp tehnologiile mai puțin poluante.

Conform declarațiilor recente ale ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se preconizează că fermierii vor beneficia de un ajutor de minimis de până la 30.000 euro pentru achiziționarea de tractoare și mașini agricole.

Programul Rabla pentru Tractoare vine în sprijinul producătorilor agricoli, oferindu-le oportunitatea de a investi în utilaje moderne și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și al impactului asupra mediului. În acest sens, urmează ca bugetul AFM să fie publicat în Monitorul Oficial, iar Ministerul Mediului să elaboreze un proiect care să stabilească sumele alocate, condițiile și criteriile de eligibilitate, un document ce va necesita, de asemenea, aprobarea și publicarea oficială.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *