Care a fost cel mai dorit tractor de fermierii germani în 2023?

0

În inima agriculturii germane, un tractor a reușit să cucerească inimile fermierilor și antreprenorilor în 2023. În topul celor mai iubite utilaje agricole, primele 10 modele de tractoare acoperă o impresionantă cotă de 17% din întreaga piață.

Surprinzător sau nu, cel mai râvnit tractor de către fermierii germani este unul care a devenit aproape parte din familie. În rândurile de sus ale preferințelor se află modelele produse de Claas, Deutz-Fahr, Fendt și John Deere, acestea alcătuind elita tractoarelor agricole.

Pe primul loc în preferințele fermierilor germani se află nimeni altul decât celebrul Fendt 724 Vario Gen 6. Cu 817 de unități înregistrate în 2023, acest model a confirmat încă o dată supremăția sa în domeniu, fiind ales cu încredere de ani de zile. În total, piața germană a înregistrat 30.335 de tractoare noi, menținându-se la un nivel stabil față de anul precedent, cu doar 22 de unități în plus.

Producătorii au avut motive de bucurie, iar Fendt a fost în frunte, vânzând 6.140 de tractoare și dominând statisticile de înmatriculare. Acest gigant al tractoarelor diesel și-a consolidat poziția pe piețele agricole germane, înregistrând o creștere de 821 de unități în comparație cu anul anterior și capturând o cotă impresionantă de piață de 20,2%.

Astfel, Fendt continuă să conducă în preferințele fermierilor germani, iar tractorul său iconic rămâne un simbol al eficienței și încrederii în domeniul agricol.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *