Carte: Agrotehnica – Transformarea modernă a agriculturii, o resursă de cunoaștere

0

Într-o lume a agriculturii în continuă schimbare, cu nevoi și cerințe din ce în ce mai complexe, cartea de tehnică agricolă recomandată de Lucian Buzdugan capătă o importanță deosebită în rândul fermierilor din România.

”Agrotehnică – Transformarea modernă a agriculturii”, semnată de profesorul universitar dr. Mihai Berca, este descrisă de Buzdugan drept una dintre cele mai valoroase resurse pe care le-a întâlnit în domeniu. Caracterizată prin accesibilitatea sa, claritatea expunerii și relevanța subiectelor abordate, cartea oferă nu doar informații practice, ci și perspective esențiale asupra evoluției agriculturii moderne.

Într-un interviu, Buzdugan subliniază faptul că această carte a fost atât de captivantă încât a considerat necesar să o împărtășească și colegilor săi, multiplicând-o pentru a-i oferi și altora prilejul de a se bucura de înțelepciunea și expertiza cuprinse în paginile ei.

Autorul cărții, profesorul Berca, aduce în discuție subiecte esențiale precum lucrările minime ale solului, importanța rotației culturilor, nutriția plantelor și protecția acestora împotriva stresului. Cu o abordare clară și argumentată, Berca promovează o agricultură sustenabilă, adaptată cerințelor actuale și viitoare ale industriei.

Viziunea sa privind agricultura viitorului este una optimistă, bazată pe integrarea genetică, biologie moleculară și biologie solului în practicile agricole, în detrimentul utilizării excesive a mașinilor și a hidrocarburilor. În locul unei agriculturi intensificate artificial, profesorul Berca susține ideea unei agriculturi în armonie cu mediul înconjurător, inspirată din modelele naturale.

Conform librarescu.ro, cartea ”Agrotehnica – Transformarea modernă a agriculturii” nu este doar o resursă de cunoaștere, ci și un manifest pentru o agricultură durabilă și eficientă, adaptată cerințelor prezentului și viitorului.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *