Compania Stihl investește 125 de milioane de euro într-o noua fabrica din Romania la Oradea

0

Au demarat lucrările la noua unitate de producție Stihl din Oradea, reprezentând o investiție semnificativă în valoare de milioane de euro și aducând cu sine perspective favorabile pentru economia locală. Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) a confirmat că această fabrică de renume mondial se extinde pe o suprafață de peste 14,6 hectare, având în vedere o investiție totală de 125 de milioane de euro pe o perioadă de 25 de ani. Proiectul, situat în Parcul Industrial I, este deja în desfășurare, având în vedere că lucrările au început în luna ianuarie.

Conform declarațiilor directorului general al ADLO, Alina Silaghi, se estimează ca la finalul acestui an să înceapă primele teste, iar producția să demareze în 2025. Fabrica va avea ca principal obiect de activitate producția de unelte electrice portabile pentru grădinărit, inclusiv mașini de tuns gard viu, tocătoare și roboți specializați în tunderea gazonului.

Stihl va fabrica o gamă variată de produse, cum ar fi mașini de tuns gard viu (HSA), suflante (BGA), mașini de tuns (FSA), tăietoare de grădină (GTA), tocători (SHA), roboți de tuns iarbă (RMI) și mașini de tuns iarbă (RMA). În plus, fabrica va produce pachete de baterii pentru uz profesional (segment AP), pentru piața de consum (segment AK) și pentru cositoarele automate (segment AAI), acoperind astfel multiple nevoi de pe piața echipamentelor electrice.

Se preconizează că fabrica va genera aproximativ 200 de locuri de muncă, contribuind semnificativ la dinamizarea pieței muncii locale. În acest sens, procesul de recrutare a început deja, iar autoritățile locale sunt încrezătoare în impactul pozitiv pe care această investiție îl va avea în comunitatea Oradea.

Planul de dezvoltare al fabricii Stihl include și facilități adiacente precum peste 250 de locuri de parcare, o stație de autobuz, dockleveler pentru manipularea eficientă a mărfurilor, linii dedicate pentru camioane, zone de gestionare a deșeurilor și silozuri pentru depozitarea granulelor de plastic. Aceste aspecte adiționale vor contribui la funcționarea eficientă și sustenabilă a fabricii pe termen lung.

Sursa: bihon.ro

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *