Antreprenoriatul alimentației ecologice și convenționale, temă de workshop la USV Iași
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va organiza mâine, 10 aprilie 2024, workshop-ul „Rolul administrativ în antreprenoriatul alimentației ecologice și convenționale”. Proiectat a fi un eveniment foarte atractiv și relevant, workshop-ul este destinat în principal studenților de la inginerie alimentară, iar scopul principal este acela de a introduce tinerii în lumea antreprenoriatului alimentar, fie el convențional sau ecologic.
Invitații, cu vastă experiență în domeniu, sunt Cecilia Țugulea – antreprenor al S.C. Magazia Morăriței S.R.L., președinte al „Asociației Producătorilor Locali Produs în Iași” și Radu Botez – directorul Ecopiața S.A. Iași. Aceștia vor împărtăși din experiențele lor inedite și valoroase participanților la workshop, ilustrând provocările și oportunitățile în furnizarea de alimente convenționale și ecologice pe scară largă.
„Acest eveniment marchează începutul unui demers de explorare și înțelegere pentru studenții noștri în ceea ce privește dinamica și diversitatea domeniului antreprenoriatului alimentar. Principalele teme abordate vor începe cu explorarea programelor de finanțare guvernamentală destinate inițierii unei afaceri, continuând cu o amplă discuție asupra aspectelor administrative pentru întreprinderi la nivel micro și macro. De asemenea, se vor discuta tendințelor de consum și a impactului acestora asupra dinamicii pieței. În final, atenția va fi îndreptată către dezvăluirea problemelor pe care trebuie să le confrunte antreprenorii zilnic, având în vedere că această activitate implică eforturi constante, nu cunoaște pauze, furnizând în același timp soluții practice și eficiente pentru abordarea acestor obstacole”, a transmis prof. univ. dr. Florin Lipșa, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.
Workshop-ul va începere la ora 12:00, în Amfiteatrul B2, situat în clădirea TPPA a USV Iași.