Carrefour România inaugurează parteneriate cu șase noi cooperative agricole

0

 

Carrefour România își continuă angajamentul de a dezvolta sortimentul de produse locale și a încheiat parteneriate cu șase noi cooperative agricole din diverse regiuni ale țării: Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești.

Prin extinderea portofoliului său de produse românești, Carrefour atinge un important prag: zece furnizori strategici de legume și fructe cu origini locale, care pot fi găsite în toate magazinele Carrefour sub marca “Grădina Noastră”. Această inițiativă se aliniază cu obiectivul global al Carrefour de promovare a unei alimentații sănătoase, conform cu misiunea Act for Food.

În prezent, Carrefour România colaborează cu zece cooperative partenere (Grădina Noastră din Vărăști, Zărand, Însurăței, Brezoaele, Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești), care reprezintă un număr total de 240 de familii și producători agricoli, de la cei mici la cei mijlocii și mari, sub umbrela Grădina Noastră.

Calitatea locală a devenit standardul suprem în ceea ce privește o alimentație sănătoasă, iar Carrefour a fost precursorul acestei evoluții, fiind primul retailer care a adoptat modelul cooperativ în relația sa cu producătorii locali. Sub umbrela brandului nostru, “Grădina Noastră”, care reunește cele zece cooperative partenere Carrefour, am dezvoltat numeroase programe cu beneficii duble, exprimate prin sprijinirea fermierilor și comunităților lor, precum și furnizarea de produse proaspete și locale pentru toți clienții noștri. Suntem mândri să ne asumăm această responsabilitate și ne angajăm să continuăm să extindem portofoliul nostru variat de producători locali. Ne propunem să replicăm acest model de succes al cooperativelor agricole și în alte regiuni ale țării“, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cu o experiență vastă în agricultura durabilă și terenuri cultivate ce se întind pe peste 627 de hectare, fermierii din aceste regiuni au înregistrat o producție anuală impresionantă de peste 35.000.000 de unități de fructe și legume destinate vânzării, cu toată producția fiind preluată și comercializată în toate tipurile de magazine din rețeaua Carrefour.

Dorim să oferim clienților noștri ce este mai bun: produse de înaltă calitate, crescute local, cu pasiune și experiență de către producătorii din comunitatea noastră. Ne dorim să menținem autenticitatea gustului fructelor și legumelor de la țară, de aceea ne concentrăm asupra găsirii soluțiilor pentru a reduce la minimum timpul dintre recoltare și punerea produselor pe rafturi, astfel încât clienții noștri să se bucure de prospețimea acestor produse pe tot parcursul anului, în mai puțin de 24 de ore de la recoltare. Colaborarea cu cele șase noi cooperative reprezintă un pas semnificativ în promovarea unei alimentații sănătoase prin diversificarea gamei de produse disponibile în magazinele Carrefour”, a menționat Radu Gherman, Director Achiziții pentru produse ultra-fresh Carrefour România.

În prezent, Grădina Noastră include șase noi cooperative agricole, ceea ce înseamnă că clienții au la dispoziție o selecție extinsă de fructe și legume de cea mai bună calitate, cu gust autentic românesc, disponibile în toate magazinele Carrefour din țară. Acestea includ:

  • Grădina Noastră din Fierbinți – varză, ardei, vinete, dovlecei, țelina

Cu o inițiativă a Carrefour, Cooperativa Grădina Noastră din Fierbinți este compusă din șase familii de agricultori specializați în cultivarea legumelor. Fiecare familie aduce cu sine o bogată experiență în domeniul agricol, aceasta fiind rezultatul transmiterii moștenirii terenurilor și a afacerii dintr-o generație în alta. Această cooperativă este binecunoscută pentru producția sa de varză, roșii, ardei, vinete, castraveți, dovlecei și țelină. Terenul folosit pentru cultivare se întinde pe aproximativ 22 de hectare în câmp și 1 hectar în solarii. În plus, producătorii din cadrul cooperativei desfășoară o strânsă colaborare cu mediul universitar și cu companiile specializate în cercetare pentru dezvoltarea de noi hibrizi ce pot fi ulterior comercializați.

  • Grădina Noastră din Beiuș – afine, zmeură, mure, coacăze, hribi, ghebe, gălbiori și nucă

Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș, compusă din șase familii de agricultori, are o specializare distinctă în producția de fructe de pădure pe suprafețe semnificative: 1 hectar de afine, 1 hectar de căpșune, 1,2 hectare de zmeură și 0,7 hectare de coacăze roșii.

  • Grădina Noastră din Ostrov – struguri, cireșe, caise, piersici

Cooperativa Grădina Noastră din Ostrov se specializează în producția de struguri de masă și fructe, și este compusă din cinci familii care se dedică zilnic îngrijirii a 57 de hectare de struguri, precum și 7 hectare de cireșe, caise și nectarine, cu o creștere semnificativă de la an la an. Toate aceste produse ajung pe rafturile magazinelor Carrefour imediat după recoltare.

  • Grădina Noastră din Târgu Secuiesc – cartofi

Cooperativa din depresiunea Târgu Secuiesc se întinde pe o suprafață totală de teren de peste 89 de hectare, având în dotare un sol extrem de fertil, bogat în proprietăți nutritive. Această suprafață este gestionată cu grijă de către cinci familii din regiune, care lucrează pentru a produce produse cu un aspect comercial atrăgător și cu calități culinare remarcabile.

  • Grădina Noastră din Huși – struguri, prune și caise

Municipiul Huși este cunoscut pentru podgoriile sale, care sunt folosite atât pentru producția de struguri pentru consum direct, cât și pentru producția de vinuri fine. Tradiția cultivării viței de vie se transmite de-a lungul generațiilor de peste 200 de ani, conferind orașului Huși porecla de „Huși, orașul dintre vii”. Aproximativ 30 de hectare de vie de struguri pentru consum, 1 hectar de cireși și 1 hectar de pruni sunt îngrijite cu grijă de către cele două familii implicate în Cooperativa agricolă din Huși.

  • Grădina Noastră din Voinești – mere și prune

Cooperativa agricolă din Voinești este formată în prezent din șapte familii și se specializează în pomicultură, ceea ce i-a câștigat în timp o reputație de nivel național. Această cooperativă dispune de aproximativ 78 de hectare de teren dedicate culturilor de mere (50 hectare), cireșe (9 hectare), prune (10 hectare) și pere (9 hectare). Între acestea, merele de Voinești se evidențiază în mod deosebit, fiind cunoscute pentru calitatea lor gustativă excepțională și reprezentând vedetele regiunii.

Cele șase cooperative cooperează pentru a asigura distribuția rapidă a produselor la nivel național, astfel încât românii să aibă acces la prospețimea produselor locale în magazine, cu un timp de distribuție mediu de 24-36 de ore.

Prin parteneriatele stabilite cu fermierii independenți și cooperativele agricole, în sezonul de vârf, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri sezoniere din rețeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de acești parteneri, iar în restul anului, se depășește în medie valoarea de 50%.

În prezent, Carrefour colaborează cu un număr de 25 de cooperative agricole, dintre care 15 furnizează produse direct, iar alte zece sunt parteneri colaboratori, toate acestea funcționând sub umbrela brandului “Grădina Noastră”.

Cu cel mai extins portofoliu de producători locali în domeniul alimentelor proaspete, Carrefour sprijină peste 1.300 de fermieri în întreaga țară, inclusiv 600 de producători cu activitate la nivel extrem de local. Compania oferă soluții pentru a eficientiza procesele de producție, transport și expunere pe rafturile magazinelor, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului agricol.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *