Cea mai ridicată rată a angajării din UE în agricultură, silvicultură și pescuit

0

Aproximativ 4,5% din forța de muncă a Uniunii Europene, reprezentând 9,4 milioane de persoane, și-a desfășurat activitatea în sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului în anul 2020, conform datelor furnizate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). Datele indică faptul că regiunile din România, Vaslui (61,7%) și Neamț (51,4%), dețin pozițiile fruntașe în privința ratei de angajare, conform acelorași surse.

În contextul Uniunii Europene, 4,2% din totalul forței de muncă a lucrat în acest sector în 2020, conform informațiilor furnizate de Agerpres. Importanța sectorului agriculturii, silviculturii și pescuitului în asigurarea locurilor de muncă este evidentă, în special în țările estice și sudice ale Uniunii Europene. În cadrul regiunilor UE (NUTS 3), ratele de angajare cele mai înalte au fost consemnate în județele Vaslui (61,7%) și Neamț (51,4%) din România, precum și în alte 114 regiuni, reprezentând peste 16,5% din forța lor de muncă.

Agricultura, silvicultura și pescuitul au reprezentat surse semnificative de angajare, mai ales în Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia și România. În schimb, în 137 de regiuni, mai puțin de 0,5% din forța de muncă a fost implicată în aceste activități.

Privind cifrele absolute, România a dominat topul regiunilor cu cea mai mare rată de angajare în agricultură, silvicultură și pescuit, cu 8 dintre primele 10 poziții. Regiunea Iași din România a înregistrat cel mai mare număr de angajați în 2020, atingând cifra de 146.200, fiind urmată de alte patru regiuni românești, fiecare cu peste 100.000 de angajați. Doar două zone din afara României au intrat în top 10, respectiv Sandomiersko jedrzejowski din Polonia și Almería din Spania.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *