PepsiCo și-a dublat capacitatea de producție de chipsuri din România și exportă în 17 țări, după o investiție de 100 de milioane de dolari

0

Gigantul american PepsiCo a deschis o nouă eră în producția de chipsuri și gustări, inaugurând trei linii automatizate de producție la fabrica Star Foods din Popești-Leordeni. Cunoscută pentru mărcile sale de succes, precum Lay’s, Lay’s Baked, Star și Doritos, fabrica a devenit un centru de excelență, dublându-și capacitatea de producție și exportând produsele în 17 țări europene.

Cu o investiție totală de 100 de milioane de dolari, anunțată în anul precedent, expansiunea include și construcția unui depozit automatizat ce urmează a fi finalizat în 2024. Compania afirmă că 90% din cartofi și uleiul folosite în producție provin din România, subliniind angajamentul său față de economia locală.

În ciuda succesului, PepsiCo se confruntă cu provocări precum schimbările climatice, care impun dezvoltarea de soiuri de cartofi rezistente la temperaturi mai ridicate. În plus, identificarea și atragerea fermierilor devin critice, dată fiind necesitatea de cartofi de calitate în cantități semnificative.

Cu peste 1.600 de angajați, PepsiCo este prezentă în România prin companiile Dragon Beverage și Star Foods. Fabrica din Popești-Leordeni, care produce 90% din produsele consumate în țară și exportate în Europa, a devenit un pilon esențial al strategiei globale a companiei.

Generând circa 40.000 de tone anual, fabrica operează la o capacitate zilnică de 140 de tone, concentrându-se asupra eficienței pentru a atinge performanțe maxime. În plus față de chipsuri, producția include și alte snacks-uri precum Doritos și popcorn, conform economedia.ro.

Cu planuri ambițioase pentru viitor, noul depozit, cu o investiție de 30 de milioane de dolari, va aduce inovații tehnologice, incluzând roboți și un autopaletizator pentru optimizarea operațiunilor.

PepsiCo se remarcă și prin implicarea activă în susținerea fermierilor români, extinzând parteneriatele în județe precum Bacău, Covasna și Brașov. Cu 25 de fermieri colaboratori și aproximativ 1.500 de hectare cultivate cu cartofi, compania joacă un rol cheie în dezvoltarea și sporirea capacităților de producție ale acestora.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *