Fermierii care donează sânge beneficiaza de reduceri la impozitul pe teren

0

Conform unui proiect de lege înaintat în Parlament, se propune acordarea de reduceri la impozitul pe teren și clădiri pentru fermierii care fac donații de sânge. Inițiativa, depusă de șase deputați de la diferite partide, vizează modificări la Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Conform propunerii legislative, proprietarii de terenuri și clădiri care sunt persoane fizice și care pot furniza dovezi că au donat sânge de cel puțin trei ori în cursul unui an calendaristic ar putea beneficia de o reducere a impozitului lor. Această reducere ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor justificative și ar fi la discreția Consiliilor Locale să decidă acordarea acestei reduceri fiscale.

Inițiatorii acestui proiect legislativ subliniază că principalul obiectiv este să crească numărul donatorilor de sânge și componente sanguine în România. Prin intermediul acestui proiect, ei propun modificări și adăugiri la Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu scopul de a crea un cadru legal adecvat. Acest cadru legal ar permite autorităților deliberative locale să ofere o reducere a impozitului pe clădiri și terenuri pentru cei care donează sânge și componente sanguine umane.

Conform proiectului de lege, scutirea sau reducerea de la plata impozitului sau taxei, determinată în conformitate cu prevederile menționate în alineatele (2) – (22), intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie a anului imediat următor celui în care persoana furnizează documentele justificative.

Decizia privind acordarea acestor reduceri procentuale la impozitul pe clădiri pentru persoanele fizice ar reveni Consiliilor Locale. Aceste avantaje fiscale ar putea fi acumulate împreună cu bonificația de 10% stabilită de hotărârea Consiliului Local, care se acordă pentru plata anticipată a impozitului pe tot parcursul anului de către contribuabili.

Conform reglementărilor actuale, donarea de sânge poate fi efectuată atât în centrele de transfuzie sanguină județene și în București, cât și în unitățile mobile care sunt parte a centrelor de recoltare de sânge. Aceste unități mobile sunt echipate corespunzător și se deplasează pentru a colecta sânge de la posibilii donatori.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *