“Ascensiunea unei familii” la care contribuie un student la Agricul­tură

0

Agricultura din țara noastră se bucură și astăzi la fel cum se bucura și ieri de tinerii săi antreprenori. Tineri care, pe lângă puterea de muncă și spiritul întreprinzător și inovator al acestei generații, au întreprins și pasiunea de a face acest domeniu să fie productiv. Acesta este și cazul lui George Bargan, un tânăr fermier de 22 de ani din comuna Belcești, județul Iași, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, care încă de pe băncile Facultății administrează cu succes ferma preluată de la tatăl său, achiziționând an de an o nouă gamă de utilaje.

Zootehnica a pierdut teren in ferma de la Belcești
Pasionat din copilărie de agricultură, un tânăr fermier iscusit din Belcești, județul Iași a reușit prin multă muncă să pună pilonii de rezistență la ferma familiei. George Bargan este o persoană deosebit de calculată, adeptă a unei planificări minuţioase, știe că fiecare bănuţ investit trebuie să genereze câștig, astfel an de an profitul din producțiile obținute a fost reinvestit.

Totul a început de la dorința tatălui meu de a deveni fermier, astfel cu două hectare de teren și o văcuță în anul 2012 a luat decizia de a achizitiona un tractor U650 și de a deschide un PFA. Acesta și-a dorit inițial o fermă zootehnică, dar în timp drumul a fost altul. În prezent, deținem o suprafață de 280 ha, iar din anul 2020 culturile sunt repartizate și structurate într-un asolament și o rotație de cinci ani. Pe partea de utilaje agricole deținem toată gama de agregate prelucrării și cultivării solului“, specifică viitorul inginer agronom George Bargan.

În anul 2018, familia Bargan s-a hotărât să renunțe la partea zootehnică și să se axeze pe ramura vegetală a agriculturii. “După o decizie destul de grea am renunțat la ferma de bovine, cu banii obținuți si cu unele economii am achiziționat un tractor nou. Doi ani mai târziu, în 2020, am început Facultate, tata a luat hotărârea de a-mi preda administrarea fermei, care la momentul respectiv avea în proprietate 81 ha. Ferma a crescut repede, iar în acest moment am ajuns la o suprafață de 280 ha; fodurile europene momentan nu și-au avut locul, poate anul următor, așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul“, a adăugat George Bargan, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, anul IV.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *