John Deere va oferi conectivitate la Internet prin SpaceX în zonele fără semnal

0

John Deere, producător de echipamente și utilaje agricole, a încheiat un parteneriat cu SpaceX pentru a furniza servicii de comunicații prin satelit, utilizând rețeaua de sateliți de pe orbita joasă a Pământului (LEO) a Starlink, deținută de SpaceX. Această colaborare are ca scop asigurarea conectivității la internet în zonele rurale, care, în mod obișnuit, se confruntă cu servicii reduse sau inexistente de bandă largă. Comunicațiile prin satelit ajuta fermierii să acceseze tehnologii și servicii de precizie.

Potrivit declarațiilor John Deere, acest serviciu va permite clienților săi “să fie mai productivi, mai profitabili și mai durabili în operațiunile lor”.

Jahmy Hindman, vicepreședinte senior și director tehnic la John Deere, a menționat că compania utilizează tehnologia de ghidare de precizie bazată pe satelit de mai bine de două decenii pentru echipamentele sale agricole.

Aaron Wetzel, vicepreședinte al producției și al sistemelor de producție agricolă de precizie la companie, a adăugat că fermierii trebuie să finalizeze sarcini în ferestre de timp scurte, ceea ce necesită “executarea unor pași de producție incredibil de preciși, coordonarea între mașini și gestionarea performanțelor acestora”.

“Conectivitatea îmbunătățește fiecare dintre aceste domenii, făcând întreaga operațiune mai eficientă, mai efectivă și mai profitabilă.”

Compania a declarat că serviciul va permite sectorului agricol să beneficieze de tehnologii și servicii precum autonomia, partajarea datelor în timp real, diagnosticarea la distanță, tehnologii îmbunătățite de auto-reparare și comunicare între mașini.

Terminalele Starlink robuste vor fi instalate de dealerii John Deere pe mașinile compatibile, împreună cu un modem 4G.

O lansare limitată a serviciului prin satelit este planificată să înceapă în SUA și Brazilia în a doua jumătate a anului.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *