O familie din India a ajuns să administreze 27.000 ha de teren agricol în România la Brăila

0

Grupul de firme Vectr Holdings, deținut cu măiestrie de familia indiană Gupta, își consolidează prezența în agricultura românească, atingând o impresionantă suprafață de aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol în urma achiziționării a două noi societăți. Această extindere strategică îl poziționează ca un actor cheie în peisajul agricol al României.

Într-un anunț formulat miercuri, Vectr Holdings a confirmat preluarea cu succes a societăților Padova Agricultură și Contara, operațiune realizată cu sprijinul Vectr Farm Brăila.

Cu activități diverse în operațiuni agricole, distribuție de mașini agricole, industria de fitness și imobiliare în România, grupul Vectr Holdings raportează o cifră de afaceri anuală impresionantă de peste 200 de milioane de euro. Această nouă tranzacție nu numai că consolidează poziția grupului în piața agricolă, dar demonstrează și angajamentul său continuu față de creșterea și diversificarea portofoliului.

Companiile afiliate ale Vectr Holdings au pășit pe terenurile agricole românești încă din 2015, gestionând inițial 2.300 de hectare. În ultimii trei ani, au extins în mod semnificativ aria de operare agricolă, adăugând aproximativ 17.500 de hectare, ajungând acum la impresionanta cifră de 27.000 de hectare de teren agricol.

Padova Agricultură, cu sediul în Brăila, se remarcă prin specializarea sa în producția și comercializarea diverselor culturi, printre care orez, porumb, grâu, orz, rapiță, floarea-soarelui, lucernă și soia. În același timp, a doua achiziție, Contara, și-a regândit obiectivul pentru 2022, trecând de la cultivarea orezului la producția de cereale precum porumb, grâu și floarea-soarelui.

Fenomenul de concentrare a suprafețelor agricole devine din ce în ce mai evident pe piața românească, iar tranzacțiile majore, cum este și aceasta, reflectă evoluția continuă a sectorului și dinamica sa în schimbare.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *