Maschio Gaspardo la Agritechnica 2023

0

În universul fermelor moderne, unde tehnologia și inovația își fac simțită prezența în toate aspectele, plugurile agricole devin protagonistele unei revoluții spectaculoase. Printre aceste inovații remarcabile se numără și UNICO L NSH, un plug reversibil în brazdă, echipat cu un sistem de siguranță activă. Performanță și robustețe definesc această piesă esențială pentru lucrările agricole. Toate acestea au fost prezentate de catre Maschio Gaspardo la Agritechnica 2023.

Plugurile MASCHIO GASPARDO au suferit o metamorfoză completă în design, îmbinând robustețea și fiabilitatea cu o calitate superioară a lucrărilor. Conceptul acestor pluguri permite o inversare perfectă a straturilor de sol și a reziduurilor de cultură, îmbunătățind astfel caracteristicile fizice ale solului. Aerarea crescută și dezvoltarea optimă a sistemului radicular al culturilor sunt rezultatele evidente.

Un aspect inedit al plugului UNICO L este posibilitatea de a-l personaliza în funcție de nevoile fiecărui fermier. Disponibil în configurații variate, de la 3 până la 6 corpuri (5+1), UNICO L se adaptează oricărui teren și oricărui tip de lucrare. Cu o greutate și configurații diverse, acest plug poate fi combinat cu tractoare de putere medie, până la 310 CP.

Reglarea plugului este o sarcină ușoară și precisă datorită sistemului de paralelograme SMOOTH SET. Lățimea de lucru poate fi ajustată mecanic sau hidraulic, în funcție de preferințe, asigurând o versatilitate maximă în câmp.

Sistemul de siguranță este un aspect crucial în funcționarea eficientă a plugului. UNICO L vine echipat cu un sistem clasic de șuruburi de forfecare sau, în varianta NON-STOP, cu un sistem hidraulic activ. Acesta din urmă permite depășirea obstacolelor, protejând atât plugul, cât și tractorul de impacturile neașteptate.

Cadrul solid, cu o secțiune de 140×140 mm, oferă posibilitatea de extensibilitate, permitând adăugarea unui corp suplimentar. Sistemul de asamblare cu șuruburi și prinderea în trei puncte permit o configurare facilă, adaptată oricăror nevoi specifice ale fermierului.

UNICO L NSH se evidențiază și în condiții dificile de teren, oferind o configurație NON-STOP HIDRAULIC (NSH). Această opțiune, combinată cu șurubul de siguranță, permite depășirea obstacolelor fără a afecta structura plugului sau a tractorului.

Pentru a satisface nevoile variate ale fermierilor, UNICO L oferă opțiuni diverse de trupițe, antetrupițe și roți, adaptabile la diferite tipuri de sol și tipuri de lucrări. Materialele de înaltă rezistență utilizate pentru construcția plugului asigură durabilitate, eficiență și performanță, menținând în același timp o greutate redusă.

În inima revoluției agricole, MASCHIO GASPARDO redefinește standardele în domeniul lucrărilor agricole cu AQUILA ISOTRONIC, o grapă rotativă pliabilă ce integrează protocolul de comunicare ISOBUS. În spatele acestei inovații tehnologice stă o serie de soluții brevetate, concepute pentru a gestiona electronic multiple funcții și pentru a oferi performanțe excepționale pe teren.

Noutatea din gama de grape rotative de la MASCHIO GASPARDO, AQUILA ISOTRONIC, nu se remarcă doar prin funcționalitatea sa avansată, ci și prin designul său atrăgător. Rezultatul unei colaborări inedite între departamentul de cercetare și dezvoltare MASCHIO GASPARDO și Școala Italiană de Design (SID), această grapă îmbină performanța tehnică cu estetica atrăgătoare.

AQUILA ISOTRONIC își îmbogățește gama de grape rotative ISOTRONIC, beneficiind de funcționalitatea ISOBUS. Aceasta permite afișarea și reglarea parametrilor de lucru printr-un terminal compatibil, simplificând experiența operatorului și optimizând eficiența ciclului de viață al grapei.

Cu AQUILA ISOTRONIC, operatorul are acces la cunoașterea în timp real a tuturor parametrilor de lucru, de la puterea absorbită la adâncimea reală de lucru și temperatura uleiului din cutiile de viteze. Sistemul Free-Power aduce o eficiență sporită, monitorizând și controlând puterea de intrare pentru a reacționa imediat în caz de suprasolicitare.

Structura robustă a AQUILA ISOTRONIC este rezultatul îmbinării unui șasiu întărit și a unor inovații structurale. Sistemul POWER HUB protejează elementele de transmisie ale rotorului, asigurând rezistență și etanșare în condiții dificile. Rulmenții “BLINDED” și sistemul de recirculare a uleiului contribuie la prelungirea intervalelor de întreținere.

AQUILA ISOTRONIC poate fi combinată cu tractoare de cel puțin 150 CP și oferă trei lățimi de lucru. Adâncimea maximă de prelucrare poate fi ajustată până la 28 cm, iar transportul rutier este asigurat de cuplaje hidraulice de siguranță.

În căutarea unui partener versatil pentru îngrijirea fermelor mari și a terenurilor extinse, MASCHIO GASPARDO a creat DELTA, un tocător de resturi vegetale cu performanțe remarcabile și flexibilitate sporită. Cu o lățime de lucru impresionantă de până la 8,3 metri, acest utilaj redefinește standardele în domeniul agriculturii.

Pentru a răspunde nevoilor antreprenorilor și fermierilor cu terenuri extinse, MASCHIO GASPARDO a proiectat DELTA cu două unități de tocătoare laterale. Această inovație permite combinarea cu tocătorul frontal BUFALO 280 sau 310, extinzând lățimea totală de lucru până la 8,30 metri. Cu fiabilitate, versatilitate și flexibilitate, DELTA gestionează eficient suprafețe mari, reducând semnificativ timpul de operare și costurile asociate.

Tocarea resturilor vegetale devine esențială în menținerea unui mediu sănătos pentru culturi. DELTA își propune să distrugă mediile favorabile dezvoltării bolilor și dăunătorilor dintre două culturi. Calitatea tăierii este crucială, iar rotorul de 219 mm, cu un diametru de tăiere de 465 mm și cuțitele dispuse elicopterizat în 6 rânduri, asigură o prelucrare eficientă și o distribuție uniformă a reziduurilor.

Sistemul hidraulic flotant al corpurilor de tocare conferă DELTA o versatilitate deosebită, adaptându-se la orice tip de teren și cantitate de reziduuri. Ruloul din spate cu capote detașabile și diametrul de 220 mm permite reglarea înălțimii de lucru, asigurându-se o adaptare optimă la sol și reducând costurile de întreținere.

Pentru a face față solicitarilor, DELTA este echipată cu o cameră de tăiere cu tablă dublu întărită, oferind protecție împotriva uzurii și impactului. Siguranța în caz de impact este asigurată de un sistem cu arc, garantând fiabilitatea în fața obstacolelor, cu aceeași eficiență ca și un sistem hidropneumatic complex.

Cu o cutie de viteze de 1.000 rpm și roată liberă încorporată, DELTA este proiectată pentru tractoare de până la 400 CP. Ampatamentul de 2,98 m și înălțimea maximă în poziția de transport de 3,82 m fac ca acest tocător să fie potrivit pentru transportul rutier fără probleme. Sistemul hidraulic de cuplare pentru transport și perechea de roți de sprijin sporesc nivelul general de siguranță, asigurând manevrabilitate pe șosea, inclusiv în situații dificile.

Noua bară de lumini cu LED-uri nu doar îmbunătățește aspectul, ci și asigură o vizibilitate ridicată pe șosea, subliniind angajamentul MASCHIO GASPARDO pentru un viitor sustenabil în agricultură.

Descoperă viitorul agriculturii cu CHRONO 500 noul vârf de lance al MASCHIO GASPARDO în materie de semănătoare de precizie de mare viteză. Cu laterale pliabile verticale, această bijuterie tehnologică redefinește agilitatea și versatilitatea în domeniul agricol, oferind agricultorilor unelte inovatoare pentru a atinge performanțe remarcabile.

CHRONO 500 nu este doar o semănătoare – este o revoluție în agricultura de precizie. Echipată cu un distribuitor de îngrășăminte cu acționare electrică și cadrul unic cu laterale pliabile, acest model oferă versatilitate extraordinară, disponibil în versiuni transformabile pe 8 și 12 rânduri. Viteza de funcționare de până la 15 km/h devine realitate, iar precizia conform ISO 7256/1 este un standard garantat.

CHRONO permite lucrul pe diverse tipuri de teren, de la prelucrarea convențională la semănatul direct. Indiferent de condiții, precizia aplicării semințelor rămâne constantă, oferind rezultate remarcabile pentru culturile de orice dimensiune.

Dotată cu sistemul de comunicare ISOBUS, CHRONO 500 facilitează conectarea la orice tractor ISOBUS. Astfel, controlul și reglarea parametrilor de semănat, monitorizarea și analiza performanțelor devin o experiență intuitivă și eficientă.

Cu un sistem software nou, fiecare secție de semănat este echipată cu o unitate de control dedicată pentru a gestiona individual rândurile. Astfel, CHRONO 500 aduce agricultura de precizie la un nou nivel, asigurând o aplicare optimă a semințelor.

CHRONO 500 se distinge prin sistemul său de transport pneumatic reglabil. Semințele sunt conduse de la distribuitor direct în brazda de semănat, asigurându-se că ajung în sol fără a ricoșa în tubul de semănat. Acest sistem inovator asigură uniformitatea distribuției și adâncimea optimă de semănat.

Datorită selectorului dublu și reglării micrometrice, CHRONO 500 poate manipula cu ușurință semințe de diverse forme și dimensiuni, oferind întotdeauna o precizie maximă. De la soia la porumb, de la floarea-soarelui la rapiță, fiecare sămânță este plasată cu grijă pentru o cultură sănătoasă și uniformă.

Cu o nouă ergonomie a rezervoarelor de semințe și a microgranulatorului, CHRONO 500 face zilele de lucru mai ușoare. Deschiderea accesibilă a rezervorului de semințe facilitează umplerea, iar poziționarea redusă a microgranulatorului minimizează riscul de contact sau inhalare a prafului.

Sistemul AIR SPRING permite operatorului să ajusteze cu ușurință adâncimea de semănat direct de la terminalul ISOBUS al tractorului, asigurându-se că CHRONO 500 menține contactul cu solul chiar și la viteze mari pe soluri moi.

Cadrul CHRONO 500 oferă flexibilitate sporită cu plierea hidraulică verticală și laterale flotante. Aceasta garantează autonomie, productivitate ridicată, reducerea spațiului necesar în timpul transportului și stabilitate maximă pe teren denivelat.

În plus, CHRONO 500 introduce caracteristici importante pentru distribuția de îngrășăminte. Cu un buncăr frontal PA1 ISOBUS de 1.100 de litri și un distribuitor volumetric acționat electric, acest sistem asigură o distribuție uniformă și eficientă a îngrășămintelor.

MASCHIO GASPARDO aduce un plus semnificativ gamei PRIMO, distribuitorul de îngrășăminte configurabil în funcție de cerințele fermierilor, prezentând acum o versiune cu discuri controlate independent. Îmbunătățirile aduse la PRIMO sunt cruciale, subliniind angajamentul continuu al MASCHIO GASPARDO față de acest produs tehnic de top, apreciat atât pe piața internă, cât și pe cea internațională.

Începând cu ianuarie 2024, va fi lansată o nouă gamă de discuri de distribuție, extinzând domeniul de aplicare al PRIMO: variantele cu o lățime a buncărului de 292 cm vor beneficia acum de discuri L30, permițând operarea pe o suprafață de până la 48 m! Această inovație nu doar mărește aria de acțiune în câmp, ci aduce și o robustețe inegalată. Discurile de distribuție și paletele, de tip Heavy Duty, sunt concepute cu un strat rezistent la uzură, garantând performanță superioară și durabilitate crescută. Aceasta se adaugă celorlalte două versiuni de discuri deja disponibile: una pentru lățimi de lucru între 12 și 21 de metri și alta pentru lățimi între 21 și 36 de metri.

MASCHIO GASPARDO este orientată mereu către nevoile pieței și ale utilizatorilor, iar de aceea departamentul de cercetare și dezvoltare a creat un nou sistem pentru doze mici. Această îmbunătățire permite PRIMO să distribuie o gamă mai variată de produse, menținându-și în același timp eficiența, precizia și randamentul în câmp.

Varianta EWH ISOTRONIC EXCLUSIVE, cu control independent al discurilor, utilizează două motoreductoare acționate independent printr-un sistem hidraulic tractor, asigurând un control mai precis al vitezelor celor două discuri pentru distribuție exactă și eficientă. Pentru o acoperire extinsă, a fost dezvoltată o versiune de mare capacitate, cu o încărcare maximă de 4.500 kg și un buncăr de 4.450 l. Încărcarea devine mai facilă datorită capacului curbat al buncărului, cu deschidere electrică, operabil de pe monitorul ISOBUS al tractorului sau direct din cabina acestuia.

Caracteristicile cheie ale PRIMO rămân cele consacrate, precum sistemul de închidere automată cu două obturatoare – TSS (Twin Shutter System) pentru reglarea împrăștierii și a ratei de aplicare. Funcționarea simultană a celor două obturatoare garantează o distribuție uniformă în toate zonele câmpului, inclusiv în cele mai dificile și inaccesibile, făcându-l ideal pentru manevrele la capătul terenului. În plus, în timpul acestor manevre, obturatorul ON/OFF se închide rapid pentru a evita distribuția necontrolată, iar obturatorul de dozare rămâne proporțional cu viteza tractorului, asigurând poziționarea corectă la reluarea activității.

Sistemul de distribuție, componenta centrală a echipamentului, include un agitator rotativ (pe rulmenți) ce transportă îngrășământul la punctul mobil de cădere, menținându-l intact. Forma specială a orificiului de distribuție, cu trei lobi, garantează o distribuție uniformă și un debit remarcabil: 640 kg/min! Acest nivel de eficiență este de neegalat pe piață. Înlocuirea discurilor este simplificată de sistemul de eliberare rapidă patentat, necesitând o singură unealtă furnizată odată cu echipamentul.

O altă inovație semnificativă este aplicația MY MASCHIO GASPARDO, care permite setarea rapidă a tuturor modelelor în doar câteva minute, facilitând munca și oferind precizie sporită. Funcția SPREADER SMART SET ajută operatorul să vizualizeze și să ajusteze toate setările PRIMO direct de pe smartphone-ul său. Dezvoltată de departamentul de cercetare și dezvoltare software al MASCHIO GASPARDO, această aplicație asigură un confort maxim în câmp.

Versiunea EWH ISOTRONIC EXCLUSIV dispune de protocolul de comunicare ISOBUS, ideal pentru agricultura de precizie: distribuție variabilă independentă a debitului pe fiecare disc (VR) și controlul a până la 32 de secțiuni de împrăștiere (SC), maximizând performanța pe câmp. Prin aceste inovații, MASCHIO GASPARDO redefinește performanța în distribuția de îngrășăminte!

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *