CLAAS XERION 12.650 TERRA TRAC a fost declarat Tractorul Anului 2024

0

Performanța remarcabilă în tracțiune, confortul inegalabil, conectivitatea avansată și durabilitatea excepțională – aceste argumente puternice au fost decisive pentru juriul internațional al Tractorului Anului, care a acordat premiul principal noului XERION 12.650 TERRA TRAC de la CLAAS, lansat cu fast în vara anului 2023. Acest tractor a devansat concurența, consolidându-și poziția în fruntea industriei. De 25 de ani, CLAAS se afirmă ca un inovator de marcă în construcția tractoarelor de mari dimensiuni, iar seria XERION 12, introdusă în vara acestui an, demonstrează încă o dată angajamentul lor față de tehnologie.

Cu motoare de până la 653 CP și un concept inovator de viteză redusă, motorul 2.0 dezvoltând un cuplu maxim de 3.100 Nm la 1.300 de rotații, XERION 12.650 impresionează prin transmisia continuu variabilă CMATIC, atingând o viteză maximă de 40 km/h. De asemenea, sistemul hidraulic de lucru oferă debite de până la 537 l/min, iar șenilele triunghiulare TERRA TRAC, dezvoltate recent, oferă tracțiune superioară. Cu o vedere panoramică neegalată din cabina suspendată în patru puncte, care oferă cel mai mare spațiu printre tractoarele premium, XERION 12.650 se evidențiază și prin capacitatea de încărcare extremă și direcția precisă datorită cadrului continuu cu două axe de direcție.

Seriile XERION, cu modelul său de top, XERION 12.650 TERRA TRAC, se afirmă ca specialiști pentru lucrările grele de tracțiune, fie că sunt în fața unui cultivator, unei grape cu discuri, unui plug, unei semănători pneumatice sau unei remorci. “În ciuda puterii sale imense și a dimensiunilor masive, XERION este ușor de manevrat datorită transmisiei continuu variabile CMATIC de ultimă generație (…) asistată de sistemul autodidact CEMOS, optimizând transmisia, tracțiunea și balastarea cu beneficii clare în ceea ce privește performanța și consumul de combustibil,” spune juriul.

XERION Seria 12 nu oferă doar putere, ci și forță reală de tracțiune, productivitate sporită, confort amplificat și asistență extinsă prin intermediul CEBIS, CEMOS și conectivității avansate. În al 25-lea său an aniversar, XERION primește cea mai înaltă recunoaștere, TOTY Award, consolidându-și statutul de referință în domeniu. “Eficiența tracțiunii a fost întotdeauna înrădăcinată în ADN-ul tractoarelor noastre,” explică Dr. Martin von Hoyningen-Huene, Chief Technology Officer CLAAS Group și responsabil pentru divizia Tractoare și Implemente.

“XERION 12 combină punctele forte apreciate de clienții noștri din întreaga lume cu cei peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea și producția TERRA TRAC, rezultând într-un concept puternic și convingător. Acest premiu în al 25-lea său an de prezență pe piață reprezintă un mare succes pentru întreaga echipă de dezvoltare.” Disponibile în două modele, 12.590 și 12.650, ambele cu variante TERRA TRAC și TRAC pe roți, seria XERION 12 este alimentată de motoarele Mercedes-Benz cu șase cilindri de 15,6 l, omologate pentru funcționarea cu uleiuri vegetale hidrogenate (HVO). Toate utilajele noi sunt inițial alimentate în fabrică cu acest combustibil sustenabil produs din deșeuri și materiale reziduale.

Echipate cu caracteristici de ultimă generație pentru agricultura digitală, aceste tractoare oferă nu doar direcție automatizată, control secțiune, rata variabilă și documentare automată, ci și optimizarea performanțelor și a proceselor prin intermediul CEMOS. Începând cu sfârșitul anului 2024, seria XERION 12 va beneficia și mai mult de conectivitate datorită noului CLAAS connect, deschizând calea către o automatizare ridicată a proceselor de lucru și chiar autonomie.

Jan-Hendrik Mohr, Jan-Willem Verhorst, Johannes Weisbrodt, Ingo Kirchbeck, Dr. Martin von Hoyningen-Huene și Matthias Mumme cu premiul Tractorul Anului 2024.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *