AGCO Corporation cumpără 85% din Trimble

0

AGCO Corporation își consolidează prezența în industria agricolă globală prin achiziționarea a 85% din gigantul tehnologic Trimble, o mișcare în valoare de 2 miliarde de dolari ce redefinește peisajul tehnologiei agricole de precizie.

În cadrul acestei alianțe strategice, AGCO preia controlul asupra a 85% din activele și tehnologiile agricole ale Trimble, inclusiv integrarea JCA Technologies, amplificându-și portofoliul de soluții de ultimă generație pentru agricultură. Eric Hansotia, președintele și CEO-ul AGCO, a evidențiat importanța acestei mișcări, anticipând o transformare semnificativă a modelului de afaceri Precision Ag al AGCO.

Trimble Ag, cu tehnologii variate și ușor de utilizat, acoperă toate fazele ciclului culturii agricole, de la pregătirea terenului până la recoltare. Această asociere promite o evoluție exponențială, având drept țintă o bază extinsă de fermieri la nivel mondial.

Rob Painter, CEO-ul Trimble, a subliniat cererea crescândă pentru soluții digitale în agricultură și a evidențiat că parteneriatul cu AGCO va aduce îmbunătățiri semnificative în calitatea serviciilor oferite fermierilor.

Proiecțiile financiare sunt optimiste, cu estimări ce indică o dublare a EBITDA-ului în al cincilea an post-fuziune. Valoarea tranzacției, de 2 miliarde de dolari pentru participația de 85%, indică o evaluare a întreprinderii în jur de 2,35 miliarde de dolari, reflectând un multiplu de tranzacție de aproximativ 13,8x pe baza EBITDA-ului estimat pentru 2023, de 170 milioane de dolari.

AGCO a asigurat finanțarea necesară prin lichidități existente, fluxuri de numerar libere și printr-un nou împrumut de la Morgan Stanley Senior Funding, Inc.

Încheierea acestei tranzacții este planificată pentru prima jumătate a anului 2024, deschizând noi orizonturi pentru inovație și progres în agricultura de precizie.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *