Agricultura, o activitate complexă și foarte importantă pentru un tânăr fermier din Ruginoasa, student la USV Iași

0

Agricultura, o activitate complexă ce se desfășoară la intersecția cunoștințelor științifice și a aptitudinilor practice, devine terenul de explorare al unei noi generații de fermieri în România. Într-o țară caracterizată de polarizarea agriculturii între fermele extinse și exploatațiile mai mici de câteva hectare, tinerii fermieri se remarcă prin pasiunea dedicată cultivării pământului și creșterii animalelor. Un astfel de exemplu este Darius-Ionuț Micu, un student de 19 ani la Facultatea de Agricultură a Universității „Ștefan cel Mare” din Iași.

Fiind crescut într-o familie de fermieri, Darius-Ionuț a ales calea agriculturii și administrează în prezent o fermă mixtă de familie, cu aproximativ 350 de hectare și un efectiv semnificativ de animale. Activitatea agricolă cuprinde cultivarea de porumb, floarea-soarelui, grâu, lucernă și orz, iar transportul cerealelor este asigurat de către camioanele proprii. În timpul iernii, fermierul achiziționează tauri din rasa Albastru Belgian și Bălțata Românească, iar în timpul verii, miei din rasa Karakul și Carabaș.

Agricultura, considerată o artă complexă, presupune nu doar cunoștințe teoretice, ci și abilități practice. Fermierii trebuie să fie nu doar experți în știința agriculturii, ci și manageri eficienți și muncitori fizic. Darius-Ionuț Micu subliniază importanța acestei activități și motivele care l-au condus către studiul la Facultatea de Agricultură.

“De mic copil am fost înconjurat de tot ce înseamnă agricultură și am prins drag de aceasta, ca urmare, am ales să urmez studiile acestei Facultăți. Vreau să accesez submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Nu mă văd făcând altceva, vreau să dezvolt afacerea și să implementez tehnologii moderne, care ne-ar ajuta să obținem recolte cantitative și calitative! Îmi place să mă informez și să lucrez cu echipamente de ultimă generație, să încerc diferite metode pentru pregătirea terenului, însămânțarea și erbicidarea culturilor. Agricultura este o artă pe care o recomand cu încredere tinerilor de vârsta mea, este o afacere de viitor, deoarece nu o să dispară niciodată, pentru că din asta ne hrănim”, concluzionează tânărul fermier și student la Facultatea de Agricultură USV Iași, anul I.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *