Sisteme de irigații – eficiență maximă în culturile agricole

0

Sistemele de irigații sunt sisteme utilizate pentru a furniza apă culturilor agricole prin metode artificiale, în loc să depindă de precipitații naturale. Aceste sisteme permit agricultorilor să controleze cu precizie cantitatea și momentul de aplicare a apei, ceea ce poate crește randamentul culturilor, calitatea produselor agricole și rentabilitatea exploatațiilor agricole.

Conform articolului scris pe www.iasi4u.ro, sistemele de irigații pot fi de mai multe tipuri, inclusiv prin picurare, aspersie, inundare sau prin canale. Fiecare tip de sistem are avantaje și dezavantaje și poate fi ales în funcție de cerințele specifice ale culturilor, tipul de sol, climatul și costurile.

În general, sistemele de irigații sunt utilizate în zonele cu precipitații reduse sau neregulate, dar pot fi utile și în zonele cu precipitații suficiente, în special pentru culturile care necesită cantități ridicate de apă. Sistemele de irigații sunt o parte importantă a agriculturii moderne și sunt utilizate în întreaga lume pentru a sprijini producția agricolă.

Dintre toate sistemele de irigații, recomandarea noastră se îndreaptă către companiile Ocmis și Marani, nume importante în industria agricolă din întreaga lume.

  • Sistemul Ocmis

Sistemul de irigație Ocmis este compus dintr-un ansamblu de conducte, pompe, filtre și aspersoare care se montează pe terenul agricol și care sunt controlate de un sistem de control automatizat. Acesta poate fi programat pentru a furniza cantități specifice de apă la momente precise ale zilei sau ale săptămânii.

Ocmis produce o gamă largă de sisteme de irigație, inclusiv sisteme de irigare cu aspersoare, sisteme de irigare prin picurare și sisteme de irigare cu tambur. Fiecare sistem este conceput pentru a satisface nevoile specifice ale unui anumit tip de cultură sau a unei anumite zone geografice.

Sistemele de irigații Ocmis sunt renumite pentru calitatea lor și pentru fiabilitatea lor, astfel încât sunt adesea preferate de către fermierii și proprietarii de terenuri din întreaga lume.

Sistemul este compus dintr-o rețea complexă de canale și canalete care colectează apa din râuri și o dirijează către terenurile agricole. Acesta constă din două componente principale: un sistem de canale principale și canale secundare care livrează apa direct în rădăcinile plantelor.

Una dintre caracteristicile distinctive ale sistemului Marani este utilizarea metodei de distribuție a apei numită “pitareba”, care constă în alternarea timpilor de irigare între diferite parcele agricole, permițând astfel terenului să se usuce și să se aerisească între irigări. Această tehnică ajută la prevenirea supraumidificării și a înmuierea solului, ceea ce ar putea duce la pierderea recoltelor.

Descoperiți o gamă variată de piese pentru sistemele de irigatii în magazinul nostru online, oferind soluții complete și de înaltă calitate pentru nevoile dumneavoastra de irigare. Beneficiați de o selecție bogată de accesorii și componente necesare pentru a vă construi sau îmbunătăți sistemul de irigare, facilitând astfel procesul de întreținere a grădinii sau a culturilor agricole. Pentru detalii acesati pagina www.optiparts.ro

Pentru detalii:

Sergiu – +40 740862583

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *