Un fermier din Bihor a deschis primul automat din România pentru vânzarea cartofilor

0

Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, a povestit fermierul Jaroslav Zetocha pentru publicația transilvaniabusiness.ro, citată de Lanțul Alimentar.

Acesta spune că ideea cu automatul de cartofi i-a apărut de mai demult, dar nu găsea așa ceva în România. În prima fază s-a gândit la un fel de dozator de cartofi, așa presupunea că ar fi mai ok”.

În ultima perioadă, s-au schimbat foarte mult obiceiurile cumpărătorilor. Dacă mai demult venea lumea și își cumpăra cartofii toamna pe întreg sezonul de iarnă, acuma, oarecum s-a obișnuit cu moda aceasta de la supermarket. Își cumpără o cantitate mică, pentru o săptămână două, cât să-i ajungă. Și vă dați seama, tu ca fermier, rămâi ocupat toată ziua cu vânzarea, în loc sa te ocupi cu munca la câmp”, povestește Jaroslav Zetocha, din comuna Șinteu.

La o vizită în Austria, a dat peste un fermier care avea instalate astfel de automate în mai multe locații și își vindea marfa exclusiv doar prin aceste automate. A găsit distribuitor local în România de unde a și achiziționat automatul.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *