Kubota dezvăluie un tractor electic si autonom

0

Kubota a văzut recent participarea la CES 2024 din Las Vegas ca o oportunitate de a-și prezenta viziunea pe termen lung orientată către viitor “GMB2030”. Noul vehicul Agri Concept face parte din viitorul agriculturii, conturat în cadrul GMB2030.

Vehiculul este complet electric și capabil de operare automatizată. Spre deosebire de tractoarele automate actuale, acesta nu necesită monitorizare vizuală din partea oamenilor și poate funcționa autonom și în siguranță pe baza informațiilor provenite de la camere și senzori. În plus, în timp ce asigurarea perioadelor lungi de funcționare este în general o problemă atunci când se adoptă utilaje industriale cu alimentare electrică, vehiculul dispune de o funcție de încărcare rapidă capabilă să reîncarce bateria de la 10% la 80% în 6 minute.

Vehiculul a fost proiectat pentru o gamă largă de aplicații în domeniul agricol, inclusiv în vie. Cele șase motoare de conducere independente și un sistem standard de cuplare cu trei puncte îi permit să efectueze lucrări de arat, transport și o varietate largă de alte sarcini.

Videoclipul concept prezentat la CES 2024 a ilustrat o viziune pentru viitorul agriculturii realizabilă prin combinarea capacităților vehiculului cu alte tehnologii de vârf, precum colectarea automată a datelor agricole, analize avansate ghidate de IA și monitorizarea la distanță a condițiilor agricole.

Vezi si:
Case IH Farmfall 75C Electric
Primul tractor complet electric de la Fendt – e100 V Vario

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *