Noul vehicul electric dezvoltat de Case IH a primit numele de Farmfall 75C Electric și impresionează cu o putere de 75 CP, așa cum sugerează și denumirea sa. Cu o greutate proprie de 4,9 tone fără balasturi și o înălțime de 2,8 metri, acest tractor se încadrează în categoria vehiculelor de talie medie, fiind extrem de versatil pentru o varietate de activități agricole, de la prelucrarea directă a terenului agricol la tractare.

În industria mașinilor, am ajuns adesea să ne așteptăm ca producătorii auto să lanseze primele lor modele electrice cu parametri moderați, mai mult din considerente de conformitate decât din dorința de a oferi performanță reală. Cu toate acestea, în sectorul agricol, nu există loc pentru compromisuri. Este esențial să oferi produse cu adevărat performante încă de la început, mai ales când ești o companie cu o istorie de decenii, deoarece cei care cumpără aceste echipamente le folosesc direct în activitatea lor cotidiană. Astfel, acest tractor electric, primul de acest tip din gama Case-IH, se remarcă prin parametri tehnici impresionanți, inclusiv o baterie cu o capacitate mai mare decât cea a unei Tesla Model S, oferind astfel o soluție cu adevărat robustă.

Vezi și:
Primul tractor complet electric de la Fendt – e100 V Vario

Bateria sa impresionantă are o capacitate de stocare de 110 kWh. În comparație cu automobilele actuale, care se situează într-un interval de 65 până la 90 kWh, cu excepții rare care ajung la 100 kWh, acest tractor depășește cu mult norma. Cu o baterie atât de generoasă, acest vehicul poate să funcționeze în câmp pentru cel puțin 4 ore consecutive, chiar și în condiții de lucru grele.

Acest tractor este echipat cu o cutie de viteze ce oferă 12 trepte, care de fapt constau în 4 trepte și 3 opțiuni de demultiplicare. Pentru sarcini grele, dispune de conexiuni PTO (Power Prize-Off) pentru transferul puterii către echipamentele auxiliare, alături de un sistem hidraulic, făcându-l compatibil cu o gamă variată de utilaje adiționale care se găsesc în mod obișnuit la o fermă.

Cu o surpriză remarcabilă, tractorul poate fi încărcat atât la prizele cu curent alternativ, disponibile la fermă, cât și la prize fast charge, utilizând portul CCS, asemenea automobilelor electrice. La prizele standard pentru autoturisme, cu o capacitate de încărcare de 120 kW, tractorul poate fi complet încărcat în mai puțin de o oră.

Echipa de la Case IH a anticipat că mulți proprietari de tractoare nu vor avea timp să se deplaseze la stațiile de încărcare publice cu vehiculul lor agricol. Prin urmare, au dezvoltat opțional o soluție de încărcare rapidă mai accesibilă, care poate fi instalată la ferma fiecărui utilizator, utilizând alimentarea trifazată disponibilă acolo. Această unitate convertește curentul și furnizează o putere de aproximativ 40-50 kW, permițând tractorului să se încarce în puțin peste 2,5 ore. Pentru utilizatorii care doresc o soluție mai simplă, există și opțiunea unei prize specializate de curent alternativ de 11-12 kW, care necesită aproximativ 10 ore pentru o încărcare completă.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *