Certificate de carbon pentru fermieri

0

Fermierii din România au o oportunitate de a câștiga venituri suplimentare prin obținerea certificatelor de carbon. Agreena, liderul în agrotehnologie, și-a deschis înscrierile pentru campania de recoltare din 2024, oferind fermierilor români posibilitatea de a se alătura mișcării către agricultura regenerativă și de a obține venituri suplimentare.

Agreena a instituit cele mai generoase stimulente oferite până în prezent fermierilor înrolați în platforma de neutralizare a carbonului din sol. Acești fermieri au fost recompensați cu suma de 32 de euro pentru fiecare certificat de carbon obținut. Prin furnizarea coordonatelor APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), fermierii au posibilitatea de a evalua câștigurile potențiale și să se înscrie în programul Agreena prin intermediul Agreena – Agricultura cu stocarea carbonului în sol este bună pentru afaceri.

“Fermierii din România pot să-și completeze veniturile prin intermediul certificatelor de carbon, emise pe baza unor practici agronomice benefice pentru mediu și climă. Atunci când fermierii decid să abordeze practici regenerative, precum renunțarea la aratul terenului sau aplicarea lucrărilor minime ale solului, cultivarea plantelor de acoperire, utilizarea îngrășămintelor organice sau gestionarea eficientă a resturilor vegetale, Agreena este alături de ei pentru a oferi sprijin financiar și tehnologic în efortul lor de a adopta agricultura regenerativă. Scopul nostru este să susținem atât creșterea economică a fermierilor, cât și angajamentul lor față de protecția mediului”, a declarat Mihaela Vasile, Market Lead Agreena pentru România și Moldova.

Agreena a câștigat încrederea fermierilor din întreaga lume, iar România reprezintă una dintre piețele sale cheie, contribuind cu aproximativ 10% la cota globală a Agreena. AgreenaCarbon a plătit deja fermierilor peste 6.000.000 de euro în doar doi ani. Compania și-a extins rapid gama de servicii destinate susținerii fermierilor în tranziția lor către agricultura regenerativă și este prezentă pe 17 piețe, cu peste un milion de hectare înregistrate în program.

AgreenaCarbon a fost conceput pentru a sprijini fermierii în finanțarea tranziției lor către practici regenerative. Compania se numără printre pionierii care dezvoltă sisteme bazate pe natură pentru sechestrarea carbonului în sol și a pus bazele unuia dintre primele sisteme private de recompensare pentru fermieri. Implicarea în programul Agreena aduce beneficii semnificative care se extind dincolo de abordarea schimbărilor climatice, având un impact pozitiv asupra sănătății solului și abordând indirect criza pierderii biodiversității și viitorul siguranței alimentare.

Programul dezvoltat de Agreena a primit acreditare la nivel internațional și a fost validat de terți specializați. Acest program cuantifică reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și sechestrarea carbonului în ferme, emițând certificate de CO2 verificate. Fermierii înscriși în program au posibilitatea să decidă modul în care doresc să utilizeze certificatele generate: le pot păstra pentru uz propriu, le pot tranzacționa pe piața voluntară de carbon (VCM) sau pot alege ca Agreena să le vândă în numele lor. De asemenea, fermierii pot beneficia de o opțiune de plată anticipată, cu finanțare oferită de Agreena înainte de emiterea certificatelor, pentru a-i sprijini în acoperirea costurilor inițiale legate de implementarea practicilor agronomice benefice pentru mediu și climă. Certificatele de carbon emise de Agreena sunt conforme cu metodologii științifice riguroase, în acord cu standardele stabilite de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) și cele mai importante standarde de certificare la nivel mondial, care vizează neutralizarea carbonului. Tehnologia de monitorizare, verificare și raportare (MRV) de vârf a companiei se bazează pe teledetecție și permite o monitorizare constantă, verificarea și raportarea rezultatelor și practicilor din cadrul fermei.

Se consideră că cel puțin 50% din carbonul din solul de pe Terra a fost eliberat în atmosferă în ultimele secole. Recuperarea acestui carbon și readucerea-l la origine prin intermediul agriculturii regenerative reprezintă una dintre cele mai importante oportunități pentru îmbunătățirea sănătății planetei și a oamenilor, precum și pentru sporirea bunăstării financiare a fermierilor.

Cu tehnologiile de monitorizare prin satelit de vârf, soluțiile Agreena au potențialul de a susține fermierii, companiile și guvernele în eforturile lor de a atinge un viitor cu emisii nete zero.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *