Agricultura pe intelesul tuturor: Care este momentul potrivit pentru stropirea pomilor fructiferi?

0

Fiecare agricultor ce are in grija o livada ajunge sa realizeze, mai devreme sau mai tarziu, ca pentru a obtine fructe frumoase si sanatoase trebuie sa urmeze un program organizat pentru stropirea pomilor fructiferi cu produse profesionale de foarte buna calitate.

Specialistii au pregatit, in acest sens, cateva recomandari de care fiecare agricultor trebuie sa tina cont pentru alcatuirea unui plan de ingrijire a livezilor, pentru a reusi sa recolteze fructe de foarte buna calitate.

Cand ati ales pomii fructiferi ce va alcatuiesc livada, cel mai probabil ca v-ati interesat de felul in care acestia vor arata la maturitate. Frunzele lor lucioase si fructele lor stralucitoare din imaginile cataloagelor pe care le intalniti in magazinele de specialitate sunt rezultatul anilor de munca ai agricultorilor care au alcatuit un program organizat meticulos pe care l-au respectat cu acuratete.
Stropirea pomilor fructiferi face parte din acest program de ingrijire al livezilor, al carui scop este o recolta bogata, cu fructe sanatoase crescute natural ce pot face dovada muncii agricultorilor gospodari.

Fiecare agricultor poate dobandi aceste rezultate, daca tine cont de cateva principii de baza, regasite in raspunsurile intrebarilor de mai jos:

Care este momentul potrivit pentru stropirea pomilor fructiferi?
Pentru a avea o livada bogata si sanatoasa este extrem de important sa stropim pomii fructiferi la inceputul primaverii. De indata ce temperaturile negative de pe durata noptii dispar, este vremea sa facem prima pulverizare a pomilor fructiferi din sezonul agricol.

Putem stropi pomii fructiferi dupa ce acestia au inflorit?
Daca alegeti sa intreprindeti o prima sesiune de stropire a pomilor fructiferi dupa ce acestia au inflorit este recomandat sa utilizati produse de tip spray antifungic mai putin concentrat pentru a nu distruge florile.

In ce conditii putem efectua stropirea pomilor fructiferi pe durata verii?
In cazul produselor non-toxice, pulverizarea pomilor fructiferi poate fi efectuata ori de cate ori dorim, fie primava, fie vara. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont de faptul ca specialistii recomanda stropirea pomilor fructiferi in primele zile ale primaverii, in caz contrar lupta cu insectele se va ingreuna, iar riscul ca acestea sa afecteze buna dezvoltare a mugurilor, florilor si fructelor acestora se dubleaza.

Cum ne ingrijim pomii fructiferi pe durata sezonului rece?
Pentru a evita daunatorii si bolile ce pot afecta pomii fructiferi inainte de sezon, perioada potrivita pentru curatarea copacilor este la finalul toamnei. Atunci se cer efectuate urmatoarele:

—Curatarea fructelor bolnave cazute in jurul copacilor;
—Curatarea copacilor de ramuri si frunze moarte.

Aceste recomandari ne ajuta sa mentinem solul curat si sa indepartam larvele si ouale parazitilor care afecteaza productia fructifera a noului sezon. Astfel, prevenirea timpurie creste gradul de eficienta in ingrijirea si stropirea pomilor fructiferi si ne ajuta sa obtinem garantia unei productii si recolte de calitate.

Sursă: agerpres.ro

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *