Calendar Fonduri Europene – Toamna 2023

0

Ministerul Agriculturii anunță cu entuziasm finalizarea programării intervențiilor ce vor fi lansate la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în această toamnă. Cu privire la acest moment, cele mai așteptate sesiuni de proiecte sunt DR-20, axate pe investiții în sectorul zootehnic, și DR-30, dedicate sprijinirii tinerilor fermieri, ambele prevăzute să debuteze la sfârșitul lunii curente.

Iar pentru cei interesați de modernizarea sistemelor de irigații, o altă oportunitate se conturează la orizont, cu sesiunile de proiecte aferente, ce se vor lansa la finalul lunii noiembrie.

”În Comitetul anterior de monitorizare s-a făcut o trecere în revistă a tuturor intervențiilor. Acum în cel de pe 7 septembrie sau discutat cele 10 măsuri care vor fi lansate anul acesta. Intenționăm așa cum am spus să deschidem la finalul lunii octombrie și să mergem undeva până la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, 10 măsuri. Ghidurile vor fi lansate iar o formă anterioară a existat pe site, încă există de fapt, a fost în consultare, dar normal că s-au mai făcut anumite reglaje care au apărut în urma consultărilor. Dar totuși ce pot face beneficiarii acum este să consulte site-ul ministerului Agriculturii și acolo există secțiunea de dezvoltare rurală unde se pot găsi toate criteriile și punctajele aferente așa cum au fost validate  în Comitetul de monitorizare”, a declarat, pe 27 septembrie, în emisiunea AgroStrategia de pe TVR 1, Daniela Rebega, Director General al Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Iată care este calendarul estimativ, la acest moment, pentru lansarea sesiunilor de proiecte la AFIR în această toamnă:

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *