Oportunitate de învățare gratuită: Agricultură durabilă și gestionarea terenurilor

0

Ești un agricultor pasionat, interesat să-ți îmbunătățești metodele de administrare a terenului pentru un viitor mai durabil? Răspunsul este: cursul despre agricultură sustenabilă și gestionarea terenului, finanțat prin Programul Erasmus+.

Sub îndrumarea unei echipe de experți în agricultura durabilă, Cursul de Agricultură Sustenabilă Agereco este conceput pentru a furniza agricultorilor cele mai noi tehnici și cele mai bune practici pentru administrarea terenurilor într-un mod ecologic și sustenabil din punct de vedere economic.

Acest program educațional, programat să înceapă la 1 noiembrie, face parte din proiectul Agereco, un proiect finanțat de Programul Erasmus+ cu un buget de 60.000 de euro. Obiectivul principal al proiectului Agereco este de a extinde numărul terenurilor agricole care adoptă practici mai sustenabile. Pentru a atinge acest obiectiv, proiectul are două scopuri specifice:

  1. Îmbunătățirea cunoștințelor întreprinderilor agricole mici și mijlocii în ceea ce privește gestionarea durabilă a terenurilor;
  2. Promovarea adoptării acestor practici în rândul agricultorilor.

Pe parcursul a câtorva săptămâni, participanții vor fi expuși la o gamă diversificată de subiecte, de la sănătatea solului și administrarea substanțelor nutritive, până la conservarea resurselor de apă și gestionarea dăunătorilor.

Unul dintre aspectele cheie ale acestui curs va fi sublinierea importanței adoptării unei abordări globale în administrarea terenurilor. În loc să se concentreze exclusiv pe obținerea celor mai mari randamente sau profituri imediate, fermierii vor fi învățați să aibă în vedere sănătatea pe termen lung a terenurilor lor și a ecosistemelor înconjurătoare.

Acest lucru implică implementarea practicilor precum rotația culturilor, înverzirea terenului și gestionarea integrată a dăunătorilor, cu scopul de a menține fertilitatea solului și a reduce dependența de îngrășăminte și pesticide sintetice.

Un alt subiect crucial abordat în cadrul cursului este gestionarea resurselor de apă. Odată cu scăderea resurselor de apă în multe zone ale lumii, fermierii trebuie să devină proactive în conservarea și administrarea adecvată a acestor resurse. Cursul va acoperi tehnici precum irigația prin picurare, recoltarea apei de ploaie și monitorizarea nivelului de umiditate al solului, oferind astfel fermierilor instrumente esențiale pentru optimizarea folosirii resurselor de apă.

În plus, cursul va sublinia importanța rămânerii la curent cu cele mai recente tehnologii și inovații în domeniul agriculturii durabile. Participanții vor fi familiarizați cu conceptul de agricultură de precizie, vor explora opțiuni de energie alternativă și vor învăța despre instrumentele cu costuri reduse disponibile fermierilor cu exploatații agricole de dimensiuni mici, care pot crește eficiența lor.

Pe lângă abilitățile practice și cunoștințele dobândite în timpul cursului, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu alți fermieri și experți în domeniul agriculturii durabile, stabilind astfel conexiuni valoroase în acest domeniu.

Curs – Introducere în Agricultura Durabilă și Managementul Teritoriului (google.com) aici vă puteți înscrie în acest curs.

Detalii Tehnice: Proiectul Agereco

  • Proiect finanțat de Erasmus+ .
  • Durata Proiectului: Aprilie 2023 – Mai 2024.
  • 60.000 euro – Proiect Finanțat de Erasmus+.
  • Parteneri: NaturaM3 (Portugalia), BUSINESS INOVATION COUNCIL (România), COSVITEC SOCIETA CONSORTILE ARL (Italia).
Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *