Cine poate primi subvenţii de la APIA

0

Conform OUG 3/2015 și Ordinul 619/2015, care stabilește care este suprafața minimă pentru care se acordă subvenții de la APIA, beneficiarul trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha.

Hectar eligibil înseamnă suprafaţa agricolă utilizată pentru o activitate agricolă din cadrul unei exploataţii. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha.

Mai mult, fermierul trebuie să respecte bunele condiţii agricole şi de mediu, reglementate prin legislaţia naţională, pe toată suprafaţa agricolă a exploataţiei. Beneficiarii plăţilor directe pot fi persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care utilizează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau altele asemenea. Așadar, arendatorul, concedentul, locatorul şi/sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul/animalele arendat(e), concesionat(e), închiriat(e) şi/sau împrumutat(e) spre folosinţă.

Poate te interesează și care sunt toate subvențile pe care le poți lua, dacă ești fermier

Persoanele care se încadrează în aceste condiții minime de eligibilitate pentru a lua subvenție de la APIA trebuie să știe că nu pot solicita acești bani tot timpul anului, ci doar în perioada în care Agenția derulează campania anuală de depunere a cererii unice și care, de regulă, începe pe 1 martie.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *