Într-un spectacol de inovație agricolă desfășurat în Franța, a fost dezvăluit un nou protagonist în familia Lemken Rubin 10: Rubin 10-1000, o grapă cu discuri remarcabilă, ce promite să schimbe paradigma lucrului în câmp. Cu o lățime de lucru impresionantă de 10 metri, acest utilaj își face intrarea în scenă cu un design sofisticat și performanțe ce depășesc așteptările.

Piesa de rezistență a Rubin 10-1000 o reprezintă discurile concave DuraMaxx de 645 mm, capabile să prelucreze solul cu eficiență la adâncimi cuprinse între 7 și 14 cm. Distinctivul dintre linii de 14 cm este gândit strategic pentru a preveni orice blocaj chiar și în fața unor volume mari de materie organică. În esență, Rubin 10-1000 aduce laolaltă forța și eficiența într-un pachet ingenios.

În timp ce impresionează prin dimensiunile sale, cu un necesar de peste 300 CP pentru a funcționa în deplină eficiență, Rubin 10-1000 a fost proiectat cu grijă pentru a respecta normele europene de transport. După pliere, acest gigant agricol poate naviga pe drumurile publice cu o viteză impresionantă de până la 40 km/oră, deschizând astfel orizonturi noi pentru eficiența logistică.

Într-un pas semnificativ, STEKETEE devine LEMKEN, marcând o schimbare vizibilă în lumea utilajelor agricole. Fabrica din Dinteloord va răsuna de utilaje noi, toate purtând mândru sigla Lemken. Această tranziție spre albastru nu înseamnă doar o schimbare estetică; aduce cu sine și integrarea unor tehnologii avansate lansate de producătorul german în ultimul an și jumătate.

Printre aceste tehnologii se numără camerele IC-Light+, un avans remarcabil în ceea ce privește vizibilitatea și monitorizarea în timp real. Noul software IC-Weeder AI, dezvoltat în parteneriat cu firma de specialitate Track32, aduce inteligență artificială în câmp, îmbunătățind semnificativ eficiența operațiunilor agricole. Sistemul Combi Cam, cu abilitatea sa de a suprapune imagini din două camere diferite, se dovedește a fi un aliat de neînlocuit în identificarea plantelor, chiar și în culturile abia răsărite.

În concluzie, Rubin 10-1000 și transformarea STEKETEE în LEMKEN marchează o etapă importantă în evoluția tehnologiilor agricole, redefinind standardele în ceea ce privește performanța, eficiența și sustenabilitatea în sectorul agricol.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *