Subvenții Agricole obținute cu acte false

0

Frauda cu fonduri europene: DNA aduce în fața justiției tinerii fermieri acuzați de acte false. Trei inculpați trimiși în judecată.

Tinerii fermieri, acuzați de documente false în scandalul fondurilor europene, dezvăluiți de DNA. Trei inculpați vor fi trimiși în judecată în stare de libertate pentru infracțiuni legate de prezentarea de documente false, care au condus la obținerea frauduloasă de fonduri europene. Acuzațiile vizează complicitatea și instigarea.

În perioada 2012 – 2016, cei doi dintre inculpați, sub influența și asistența celui de-al treilea inculpat, au fost acuzați că au depus mai multe documente și declarații false și inexacte (inclusiv adeverințe și declarații pe propria răspundere) la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, în scopul de a crea o aparență de îndeplinire a condițiilor de eligibilitate pentru Măsura 112 – “Instalarea tinerilor fermieri”.

Prin această acțiune, cei învinuiți ar fi obținut în mod fraudulos fonduri nerambursabile în valoare totală de 355.560 de lei.

AFIR vrea banii înapoi!

AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) intenționează să recupereze suma de bani obținută în mod necinstit, conform informațiilor prezentate.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a decis să se implice în procesul penal ca parte civilă. În legătură cu acest caz, au fost luate măsuri pentru a proteja interesele agenției. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Botoșani, cu propunerea de a menține măsurile asigurătoare care au fost luate în această cauză.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *