Agrinnovator lansează un ghid pentru digitalizarea agriculturii din România

0

Tinerii fermieri din cadrul platformei digitale Agrinnovator, dedicată soluțiilor integrate pentru agricultură, au lansat un Ghid pentru Digitalizarea Agriculturii în România, conform unui comunicat de presă recent.

Acest Ghid al Digitalizării a fost elaborat cu scopul de a susține fermierii români în demararea procesului de digitalizare în propriile ferme, reprezentând un instrument practic destinat furnizării cunoștințelor esențiale pentru înțelegerea modului în care tehnologia digitală îmbunătățește activitatea agricolă și sporește eficiența fermelor. Documentul a fost creat de practicieni și reprezintă rezultatul eforturilor depuse pe teren și în birou de către tinerii fermieri cu experiență, membri Agrinnovator, care manifestă o pasiune evidentă pentru agricultura digitalizată, conform comunicatului.

Ghidul cuprinde noțiuni generale privind digitalizarea agriculturii, oferind recomandări practice și o analiză detaliată a aplicațiilor și soluțiilor existente pe piață, evidențiind impactul lor asupra eficienței și sustenabilității în agricultură. Fiecare aplicație examinată în cadrul analizei aduce beneficii distincte pentru eficientizarea activității agricole, permitând fermierilor să aleagă cu ușurință soluțiile potrivite pentru propriile ferme.

„Acest Ghid este realizat de fermieri, pentru fermieri. Întrucât fermierii se adaptează, la fel se vor adapta și instrumentele pe care aceștia le utilizează, precum și comunitățile în care activează. Eforturile noastre trecute și viitoarele demersuri demonstrează această evoluție. Ne angajăm să facilităm integrarea fermierilor români într-un ecosistem dinamic bazat pe digitalizare, și acest ghid reprezintă primul pas în această direcție”, a declarat George Chiriță, Coordonator al Grupului de lucru pentru Transformarea Digitală a Agriculturii din cadrul Agrinnovator.

În cadrul evenimentului, membrii tineri ai grupului Agrinnovator au fost distinși cu premiul de excelență pentru rolul lor pionier în promovarea digitalizării agriculturii în România, oferit de compania Agricover, un susținător al inițiativei tinerilor fermieri din Grupul de Transformare Digitală a Agriculturii din cadrul Agrinnovator.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *