Finanțare de 30.000 EURO pentru fermierii care vor să-și cumpere un tractor nou

0

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat implementarea unui program nou destinat fermierilor care doresc să-și achiziționeze tractoare noi, cunoscut sub numele de “Rabla pentru tractoare“. Acest program are ca scop înnoirea parcului de tractoare și mașini agricole autopropulsate, oferind fermierilor posibilitatea de a primi o finanțare de până la 30.000 de euro.

Conform bugetului recent aprobat de către AFM, suma alocată pentru programul Rabla pentru tractoare în anul 2024 este de 500 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 100 de milioane de euro. Obiectivul fundamental al acestui program este de a sprijini producătorii agricoli în achiziționarea de tractoare și mașini agricole noi, incluzând accesorii agricole mai puțin poluante, conform unui comunicat emis de către AFM.

Având în vedere bugetul disponibil și plafonul maxim de 30.000 de euro per fermier, se estimează că peste 3.300 de fermieri ar putea beneficia de această finanțare din partea AFM.

În prezent, detalii precum data lansării programului și condițiile exacte pentru obținerea finanțării nu sunt încă cunoscute. Cu toate acestea, acest program reprezintă o oportunitate semnificativă pentru fermieri de a-și moderniza echipamentele și de a contribui la îmbunătățirea eficienței activităților agricole.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *