Noua cositoare Fendt Slicer primește o medalie de argint la Agritechnica 2023

0

La cel mai prestigios târg de tehnologie agricolă din Hanovra, medaliile acordate de DLG pentru inovație în domeniul agriculturii sunt considerate a fi un indicator al excelenței în tehnica agrară. În acest context, noua serie de cositori Fendt Slicer se distinge prin tehnologii revoluționare, iar reglarea automată a intensității dispozitivului conditioner a fost remarcată cu medalia de argint DLG pentru inovație, care va fi acordată la AGRITECHNICA 2023.

Această inovație semnificativă a fost dezvoltată în parteneriat cu ConGra Victor Klüber și Fritzmeier Umwelttechnik GmbH & Co. KG. În încercarea de a duce tehnologia agricolă la un nivel superior, Fendt se concentrează pe îmbunătățirea uniformității uscării furajului pe câmp.

Calitatea hranei pentru animale influențează direct producția de lapte și carne, precum și costurile crescătorilor de bovine. Fendt abordează această problemă prin implementarea unui sistem avansat de reglare automată a conditioner-ului. Obiectivul este să se asigure că, de la momentul tăierii la prezentarea furajului în vasul de hrănire, se menține o aprovizionare uniformă cu nutrienți.

Lanțul de însilozare începe cu cosirea, iar variabile externe precum vremea și tipul de recoltat au un impact semnificativ asupra succesului procesului. Prin reglarea automată a conditioner-ului, Fendt se angajează să asigure un conținut constant de substanță uscată în întreaga cultură și materialul tăiat. Aceasta se realizează prin evaluarea datelor de producție colectate direct în timpul deplasării tractorului cu cositoare în câmp.

Beneficiind de inteligență artificială, sistemul ISOBUS transmite datele la computerul de lucru al cositoarei, care calculează și ajustează automat setările conditioner-ului în funcție de tipul de material recoltat. Această tehnologie nu doar optimizează performanța animalelor, ci reduce și consumul de combustibil, eliminând pierderile.

Operatorul tractorului beneficiază și el de pe urma acestor ajustări inteligente ale conditioner-ului, concentrându-se mai puțin pe setări și mai mult pe procesul de cosire. Astfel, munca devine mai eficientă, timpii de configurare sunt redusi, iar întregul proces de recoltare devine mai rentabil și sustenabil. Fendt demonstrează astfel că inovația și tehnologia inteligentă pot transforma radical agricultura, aducând beneficii atât fermierilor, cât și mediului înconjurător.

Urmărește canalul de știri Agripedia pe WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *